byicons_favicon_web
Coaching Center

Chakra- og bevissthetstrening
– trening av mental helse, for styrke i din indre kraft.

Ja visst er det viktig å være tilstede i sitt eget liv, tilstede i øyeblikket her og nå. Men for de fleste av oss kommer livet liksom litt i veien. Kunnskapen kommer gjerne til oss når skaden allerede er gjort, når hendelsen har rammet og satt seg i hjerte som en skarp klo. Erkjennelse er ofte en dyrekjøpt opplevelse, en perfekt blanding av surt og søtt, med en god ettersmak av bitterhet.

Men hva om jeg fortalte deg at det slett ikke trenger å være slik? Hva hvis du fikk vite at livet er et speilbilde av ditt indre, og at alle dine opplevelser, situasjoner, sorger og gleder er der kun fordi du selv har skapt dem? Hva hvis du fikk vite at du kan endre det nå, i dette øyeblikk? Ville du blitt glad, eller ville du heller trukket på skuldrene og tenkt at du ikke trenger å bli påminnet enda en gang om din fiasko?

MEN DU KAN. Du kan hvis du har lyst! Skape noe bedre for deg selv, – hvis du lytter til deg selv, uten fordømmelse, bitterhet og frykt. Din tid er kostbar. Så hvis du ikke tror meg, skal du ikke kaste bort mere tid på å lese videre. For bare den som vil skape noe bedre, fra dypet i seg selv, evner å endre alt i sannhet av seg selv. Så enkelt er det …

Vibeke Johnsen |Utvikler og gründer av by icons

 

Startpakke med medlemskap

Bli med oss i dag og start din transformasjonsreise mot en sunnere, lykkeligere deg!

For de fleste av oss er det å kunne gå igjennom livet uten utfordringer, stress, mas og kjas en stor drøm. Chakra- og bevissthetstrening viser deg hvordan du kan sette av tid til deg selv. Hvordan du kan omskape utfordringer til suksess. Våre digitale treningsrom er full av teknikker og øvelser som gir deg informasjon, praksiser og positive suggesjoner som aktiverer din underbevissthet til det bedre. Du vil ta til deg avstressende teknikker som vil skape ro i hverdagen. Du vil motta metoder som kan hjelpe deg i alle livets situasjoner. Lær deg selv tålmod, styrke og selvinnsikt. Tren deg selv til frigjøring og lev ditt liv i frihet.

Med chakra- og bevissthetstrening vil du se på livet med nye øyne. Du har tilgang til viktige og effektive teknikker. Nøkler som vil gjøre fremtidige situasjoner mye lettere for deg selv og dine nærmeste!

Når du registrerer deg som nytt medlem hos oss kan du trene så mye du vil, når du vil. Det er ingen bindingstid. Med medlemskapet får du automatisk tilgang til det RØDE treningsrommet og alle tilhørende avdelinger.

Hvordan fungerer medlemskap i Chakra- og bevissthetstrening?

Chakra- og bevissthetstrening er en digital abonnementstjeneste med syv separate treningsrom som du kan benytte via din pc, nettbrett eller mobiltelefon. Hvert digitale treningsrom fokuserer på chakrasystemet og kroppens syv energisentre / hovedchakra som er:

- Det RØDE treningsrommet / rotchakra (muladhara)
- Det ORANSJE treningsrommet / sakralchakra (swadhisthana)
- Det GULE treningsrommet / solar plexus (manipura)
- Det GRØNNE treningsrommet / hjertechakra (anahata)
- Det BLÅ treningsrommet / halschakra (vishuddha)
- Det INDIGO treningsrommet / tredje øye chakra (ajna)
- Det FIOLETTE treningsrommet / kronechakra (Sahasrara)

Hvert treningsrom har fem avdelinger. Hver avdeling inneholder ulike teknikker, øvelser og informasjon som kan hjelpe deg med chakra- og bevissthetstreningen. Disse avdelingene er;

- Opplysning & Veiledning
  Chakralære / Ordbok / Møterom (lukket chat for våre medlemmer)

- Basic & Helse
  Coaching / Helsesjekk / Øvelser

- Innsikt & energiflyt
  Meditasjon / Mudras / Pustetrening

- Tanke & Veivalg
  Manifestasjon / Affirmasjon / Mantra

- Føde & Velvære
  Ernæring / Lydterapi / Ukeplan

For å bruke treningsrommene betaler du for et medlemskap, og kan trene så mye du vil, når du vil. Det er ingen bindingstid. For å bruke tjenesten registrerer du deg via boksen "Startpakke med medlemskap". Med registrering av medlemskap får du automatisk tilgang til det RØDE treningsrommet og avdelingen «Opplysning & Veiledning».

Etter periode på fire uker åpnes neste treningsrom (energisenter) og avdelingen «Opplysning & Veiledning», og så videre, helt til alle 7 treningsrom er aktiverte. Du har da tilgang til alle treningsrommene, hvor du suksessivt har fått innsikt og forståelse av dine 7 energisentre / hoved chakras. Dette gjøres automatisk og påvirker ikke ditt medlemskap. Du kan når som helst gå tilbake til forrige treningsrom eller veksle mellom treningsrommene.

MERK: Som nytt medlem får du også tilgang til alle øvrige avdelinger i det RØDE treningsrommet som beskrevet over når du registrerer deg, uten ekstra kostnader. 

Du kan når som helst utvide tilgang med flere avdelinger i de treningsrommene som allerede er aktiverte med medlemskapet ditt. For å utvide treningsrommene med flere avdelinger betaler du kun et engangsbeløp for den avdeling du aktiverer. Utvidelsen kjøper du på siden coachingcenter.byicons.com/front. Avdelingene du har utvidet i treningsrommene er aktiverte så lenge du opprettholder medlemskapet ditt. 

Hver avdeling inneholder ulike teknikker for chakra- og bevissthetstrening, og er sentrert rundt hvert treningsrom / energisenter. Vanskelighetsgraden på informasjon og teknikk / øvelser økes med hvert treningsrom, og den avdeling du har utvidet med. Det finnes over 350 guidede øvelser og informasjonsfilmer innen coaching, meditasjon, pustetrening, manifestasjon, affirmasjon, mantra og lydterapi.

Bryter du medlemskapet kan du komme tilbake og fortsette treningen innen seks måneder. Etter seks måneder blir medlemskapet ditt slettet.

 

Får jeg gratis prøvetid hos Coaching Center / by icons?

Ja, som nytt medlem får du 14 dagers gratis prøvetid for å teste ut tjenesten, før du bestemmer deg for om du vil fortsette.

 

Hva skjer etter gratisperioden er over?

Dersom du ønsker å fortsette etter prøvetiden, behøver du ikke å gjøre noe. Medlemskapet vil automatisk fornyes for en ny periode etter prøvetiden er over. Du blir belastet automatisk når medlemsperioden fornyes frem til du velger å avslutte medlemskapet.

Om du ikke ønsker å fortsette etter prøvetiden anbefaler vi at du avslutter medlemskapet senest dagen før prøvetiden er over. 

Når medlemskapet er fornyet for en ny periode etter prøvetiden, får du med hver nye periode tilgang til neste treningsrom med avdelinger for læring og trening i hvordan du kan balansere og åpne blokkeringer i dine energisentre / chakras med meditasjon, mudra, pustetrening, lydterapi, manifestasjon, affirmasjon, ernæring og mer. Det er enkelt å starte et medlemskap hos oss, bare følg stegene under for å komme i gang. 

Kjekt å vite: Når du starter et medlemskap i dag, får du tilgang til alle avdelingene i det RØDE treningsrommet uten ekstra kostnader. Du betaler kun ordinær medlemspris.

 

Hvordan starter jeg et medlemskap?

Naviger deg nedover på denne siden og velg «Startpakke med medlemskap».

Opprett din konto.

Legg inn ditt betalingskort og start ditt medlemskap.

Logg inn i treningsrommene for å komme i gang med treningen.

All lytting, lesing og øvelser gjør du via våre nettsider. Hvis du har problemer, kan det være at enheten din ikke er kompatibel med tjenesten vår. 

MERK: Betalingsløsningen vi benytter støtter ikke Samsung mobil. Er mobiltelefonen din av dette merke, vennligst benytt en annen enhet som pc, nettbrett eller annen mobil.

 

Jeg er allerede medlem, trenger jeg å registrere nytt medlemskap?

Om du allerede har registrert din e-postadresse og opprettet en konto for chakra- og bevissthetstrening, anbefaler vi at du logger deg inn på din eksisterende konto, i stedet for å lage en ny.

Dette gjelder om det er mindre enn seks måneder siden du hadde aktivt medlemskap. Ved å logge inn med samme konto du brukte sist, finner du igjen dine aktiverte treningsrom og avdelinger fra sist du brukte tjenesten.

Tips: Har glemt hvilken passord du brukte, kan du lage nytt passord. 

 

Hvordan starter jeg et medlemskap?

For å starte et medlemskap går du til Chakra- og bevissthetstrening/stratpakke med medlemskap og lager deg en konto.

 

Hvorfor må jeg velge en betalingsløsning før jeg starter en gratis prøvetid?

Selv om du ikke blir belastet noe, ber vi deg om å legge inn et betalingskort for å starte prøvetiden. Dette er for at betalingen skal gå gjennom automatisk dersom du velger å fortsette etter prøvetiden, uten at det blir noen avbrytelser i treningen.

MERK: Betalingsløsningen vi benytter støtter ikke Samsung mobil. Er mobiltelefonen din av dette merke, vennligst benytt en annen enhet som pc, nettbrett eller annen mobil.

 

Hvorfor får jeg ikke tilgang til alle treningsrommene med en gang?

Konseptet om chakra stammer opprinnelig fra ideen om at hver person har to kropper i to parallelle dimensjoner. Den første er den håndgripelige, den fysiske kroppen som er plassert på jorden i den fysiske verden. Den andre er energikroppen eller astralkroppen, som er knyttet til energibaner eller kanaler. Disse energibanene er tilkoblet og styrt/korrigert av knuter av fysisk energi, eller mer allment kjent som chakra.

Den fysiske kroppen kan påvirke astralkroppen og motsatt, og det er nettopp denne interaksjonen som gjør det mulig for deg å balansere dine chakra eller energisentre.

Rotchakra er ditt nederste og viktigste energisenter. Dette er ditt fysiske jordingspunkt. Balansering av chakrasystemet startes derfor i rotchakra. Dette energisenteret er koblet på det neste chakra som er det oransje sakralchakra, som er koblet til det gule solar plexus og videre opp til det fiolette kronechakra. Resultater i det røde chakra / energisenteret påvirker det oransje og så videre – positivt som negativt.

Trening av ditt chakrasystem er en reise, ikke en destinasjon. Det er viktig at du lærer ditt røde energisenter / rotchakra å kjenne før du går videre til neste energisenter / treningsrom og så videre. Når et treningsrom først er aktivert, kan du når som helst veksle mellom aktiverte treningsrom eller gå tilbake til forrige. 

 

Kan alle medlemmer bruke møterommet?

Ja møterommet er for alle våre medlemmer uansett ståsted og treningsrom. Møterommet er et lukket chatterom som våre medlemmer kan bruke for samhold og hygge. Her kan du uten fordømmelse dele dine opplevelser og tanker med andre medlemmer. Fokus er å lytte, fortelle, føle, se seg selv og andre. Sammen skaper vi respekt, tro og styrke. Og i felleskap styrker vi hverandre.

Hva er chakratrening kort fortalt?

Ditt chakrasystem er selve interaksjonen mellom din fysiske kropp og astralkroppen / energikroppen. Hvert chakra er koblet opp om et bestemt område i kroppen, og har bestemte funksjoner og innvirkninger på deg. Når et energisenter / chakra har blokkeringer, kan dette manifestere seg som smerte og sykdom i visse områder i kroppen. Med trening har du innsikt og forståelse i deg selv, slik at du på egen hånd kan holde dine chakra / energisentre åpne.

 

Hva er bevissthetstrening kort fortalt?

Bevissthetstrening handler om å dra på en unik og personlig oppdagelsesferd, med mål å frigjøre et større potensial som allerede ligger der og venter på deg. Bevissthetstrening er en form for livsveiledning og coaching, med fokus på å utforske og oppdage ressurser i vår egen bevissthet.

 

Hvem har utbytte av chakra- og bevissthetstrening?

Å trene egen spiritualitet kan være til fordel for din mentale helse og utvikle indre tro på deg selv. I praksis kan treningen hjelpe deg til å utvikle sunn forbindelse og mening mellom deg selv og omgivelsene rundt deg. Spiritualitet kan man sammenligne med en dyp brønn som man kan drikke av i tider med krise, uro eller personlige utfordringer. Det forsterker indre fred og gir en følelse av tilknytning til en kraft som er større enn oss selv.

Spiritualitet er bygget på detaljert kunnskap om denne samvittighetsfulle enheten, sjelen, om dens ulike tilstander og nivåer og også om ulike former for dens manifestasjoner som tanke, dømmekraft, hukommelse, tro, læring, livssyn, holdninger, etc. Spiritualitet gir oss renhet og harmonisk personlighet. Bevisstheten om å være en sjel gir en bevissthet om et nytt (åndelig) forhold til andre. Det gir en ny forståelse som resulterer i endring i oppfattelse, holdninger og handlinger. 

Å ha en sterkt indre kjerne i oss selv, hjelper oss å seile jevnt gjennom livet. Hvis vi medfølende kan minne oss selv på at fiasko er en del av den delte menneskelige opplevelsen i fallende øyeblikk, så blir det øyeblikket et av samhold snarere enn isolasjon.

 

Hva er fordelene med chakra- og bevissthetstrening?

Å gjøre chakra- og bevissthetstrening har overraskende fordeler hvor noe er:

- Det lar deg føle deg levende og glad.
- Det hjelper deg å vokse på måter mer enn fysisk.
- Det utvider komfortsonen din.
- Det tester din vilje.
- Det gir deg et øyeblikk å puste.
- Det gjør tankene dine rolige.

 

Hvorfor er balansering av rotchakra er så viktig?

Det røde energisenteret / rotchakra er plassert helt nederst i ryggraden, og brer seg ut av kroppens rot med kobling til sitt element som er jord. Noe som representerer en persons evne til å ha bakkekontakt, gro sine røtter og leve et stabilt liv.

Energisenteret er knyttet til dine nære relasjoner og følelsen av trygghet. Et friskt rotchakra gjør det mulig for deg å bygge selvtillit, trygghet og beskyttelse når du går gjennom livet. Dette energisenteret fungerer som en forbindelse til den fysiske verden rundt deg.

Det er i rotchakra hvor alt i kroppen din begynner. Det er hjemmet for følelsene dine, og i ubalanse vil det føre til humørsvingninger, inkludert følelser som sinne, usikkerhet og rastløshet.

Rotchakra er sett på som det viktigste energisenteret. Det sies å være det som har størst innvirkning på deg og livet ditt, og når det røde energisenteret er blokkert eller i ubalanse, så kommer de andre energisentrene også ut av stilling.

 

Hvor mye bør jeg trene hvert chakra / energisenter?

Å lege et energisenter krever både din omsorg og tålmodighet. Vi anbefaler at du jevnt trener i hvert treningsrom over fire uker – i alle fall i første runde. Ting skjer i livet etter hvert som tiden går, så jevnlig trening på energisentrene, vil gjøre at du kommer dypere inn i deg selv, forstår deg selv mer og mer, slik at du styrker deg selv på dypet. Alt starter med deg selv, så vær snill mot deg selv, ved å vise deg selv oppmerksomhet.

I avdelingen «Basics & Helse» kan du når som helst gjøre en helsesjekk. Denne kan være til hjelp når du vurderer opp mot din livskvalitet, situasjoner, selvfølelse og symptomer på ubalanse og blokkering i det aktuelle chakra / energisenter.

Hva er meditasjon enkelt forklart?

Meditasjon regnes som en type sinn-kropp komplementær medisin. Meditasjon kan gi en dyp tilstand av avslapning og et rolig sinn. Under meditasjon fokuserer du oppmerksomheten din og eliminerer virvar av strømmende tanker som kan fortrenge tankene dine og forårsake stress.

 

Fungerer virkelig meditasjon?

Meditasjon har vist seg å gi mange fordeler. Selv om det er velkjent som en teknikk for å redusere stress og angst, viser forskning at det også kan bidra til å forbedre humøret ditt, fremme sunne søvnvaner og øke kognitive ferdigheter.

 

Hvilke helsebringende fordeler kan meditasjon gi meg?

Meditasjon kan gi deg en følelse av ro, fred og balanse som kan være til fordel for både ditt følelsesmessige velvære og din generelle helse. Du kan også bruke den til å slappe av og takle stress ved å rette oppmerksomheten mot noe beroligende.

Generelt er det mer sannsynlig at folk som mediterer ser følgende fordeler:

- Reduserte symptomer på angst, depresjon eller posttraumatisk stresslidelse (PTSD).
- Forbedret evne til å tenke, konsentrere seg og løse problemer.
- Bedre evne til å tilpasse seg og overvinne følelsesmessige problemer.

 

Er meditasjon bare å sitte i stillhet?

Meditasjon krever ikke nødvendigvis stillhet. Det kan innebære veiledet instruksjon, bevegelse, fokus med åpne øyne, mantraer og chanting som kan hjelpe deg å holde deg fokusert og forankret i øyeblikket

 

Kan jeg lære meditasjon via nett?

Ja, du kan lære meditasjon via nett. I det RØDE treningsrommet / avdeling «Innsikt & Veivalg» starter du som nybegynner. Men som erfaren finner du også informasjon og øvelser du gjør godt av. Du lærer du grunnleggende teknikker eller forbedrer dine ferdigheter. Du kan prøve meditasjon allerede nå. Gå til front på våre nettsider. Naviger deg nedover til du kommer til Kvarteret. Inne på denne siden velger du fanen stress ned. Velg den guidede meditasjonen du har lyst til å prøve.

 

Hvor lang tid vil det ta før jeg lærer meditasjon?

Vårt råd for nye praktiserende er å forsøke å meditere daglig i 1 måned, så vurdere fordeler og ulemper. Selv om du er fristet til å gi opp tidligere, fortsett å meditere i 5 eller 10 minutter hver dag. Meditasjon tilbyr et vidt spekter av fordeler, som kan oppnås over tid.

 

Hva skjer når jeg mediterer hver dag?

Ifølge studier med generell form for meditasjon, viser at folk som mediterer har lavere nivåer av kortisol, et hormon assosiert med fysisk og følelsesmessig stress. Meditasjon generelt har også vist seg å forbedre søvnkvaliteten og, for de med kroniske smerter, øke smertetoleransen.

 

Hvordan vet jeg om jeg mediterer riktig?

En morsom ting kan skje under dyp meditasjon. Selv om du er stille, tilstede og ikke har noen reaksjon på tankene som kommer inn i sinnet ditt, kan du oppleve at bevisstheten din om verden rundt deg vokser! Du kan kanskje lukte noe du ikke hadde lagt merke til før, eller høre en lyd som knapt er hørbar.

 

Hva betyr det at sinnet er fleksibelt?

Vi forstår viktigheten av å holde kroppen vår fleksibel, slik at den ikke blir stiv og støl. På samme måte, hvis vi holder tankene våre fleksible, kan vi unngå stramme, lukkede mentale tilstander.

Når sinnet vårt blir fleksibelt, lider vi ikke så mye, og vi får heller ikke andre til å lide. Normalt opererer vi med mye dømmekraft. På grunn av det, dømmer vi andre og dømmer oss selv. Vi reagerer følelsesmessig og vi opererer med mange forutsetninger. Men når sinnet vårt blir fleksibelt, henger vi oss ikke i alle disse tingene. Det betyr at vi ikke blir sittende fast i dårlig humør eller negativ tenkning. Fleksibelt sinn tillater oss å håndtere det som måtte komme vår vei – vi er mindre stresset og anstrengt. Vi lærer hvordan vi lar ting gå.

 

Tenker du mens du mediterer?

Når vi mediterer, er vi ikke engasjert i å tenke. Det betyr ikke at sinnet vil være tomt – tanker vil fortsatt dukke opp – men vi er ikke ute etter å engasjere oss i disse tankene. Vi trener sinnet til å ikke lenger jage hver eneste tanke vi liker, og ikke lenger motstå enhver tanke vi ikke liker.

Startpakke med medlemskap!

Aktiverer det RØDE treningsrommet. Løpende medlemskap uten binding.
NOK1746
NOK 0,- Løpende medlemskap uten binding kr. 299,- pr. mnd.
  • Gratis prøveperiode
  • Alle avdelinger inkludert
  • Coaching og treningsplan
By icons

Oversikt avdelinger

Rotchakra er det nederste og viktigste energisenter i kroppens chakrasystem. Det er selve basen og ditt fysiske jordingspunkt. Det røde energisenteret representerer vår grunnmur, våre røtter, trygghet og stabilitet. Det er relatert til vår kjernefølelse som menneske, selve grunnlaget som vi er bygget på. Det er også relatert våre nære relasjoner, evnen til å overleve og hvordan vi dyrker disse forholdene.

Når dette energisenteret er i ubalanse, kan vi oppleve følelsen av frykt, knapphet, utrygghet, usikkerhet og rastløshet. Vi kan være følelsesmessig ustabile, ha tillitsproblemer, og vanskelig for å prioritere egne grunnleggende behov.

Rotchakra påvirker de andre seks hovedchakraene i kroppen på godt og vondt, derfor kommer også de andre energisentrene ut av stilling når dette energisenteret er blokkert eller i ubalanse. Å starte med åpning og balansering av rotchakra er essensielt, FØR du går videre til neste energisenter / chakra.

Avdeling er inkludert i medlemskap

Rotchakra

Lær chakrateori, hvilken betydning og innvirkning det røde energisenteret / rotchakra har på kropp, sinn og på ditt daglige liv generelt.

Med konsis og lettforståelig informasjon, lærer du hvordan du selv balanserer og helbreder ditt røde energisenter / rotchakra

Ordbok

Hvert treningsrom er utstyrt med sin ordbok. Disse inneholder en samling av ord som grenser seg til hvert treningsrom (energisenter / chakra).

Ordboken er ment som et rent hjelpemiddel for deg, slik at du ikke står fast, men forstår betydninger og begreper av ord og uttrykk som er brukt i treningsrommet.

Spør Coachen

Spør Coachen er en tilleggstjeneste som vi tilbyr med medlemskapet «Chakaratrening + Bevissthetstrening. Våre coacher kan sees som en personlig trener, en veileder som sammen med deg, kan veilede i trening med tett og individuell oppfølging, om ønskelig.

I vårt program tar vi i bruk den gode samtalen som fundament. Samtale mellom deg og coachen avdekker snarlig hvor skoen trykker. I samarbeid finner dere ut hvilken tilnærming som er best for å forløse de «ømme» punktene — enten det er å avdekke skyggesider i deg selv, og / eller finne nye innfallsvinkler for hele situasjonen.

Dine mønstre blir tydeligere, og du ser hva som tjener deg og hva som hindrer eller hemmer deg. Parallelt med at du får en dypere innsikt i deg selv gjennom chakra- og bevissthetstrening, vil du evne å finne en praktisk struktur for det du vil gjennomføre og oppnå.

Prisoversikt

Spør Coachen

Pr. time (50 min.)

Sum

1 klipp

Kr. 800,-

Kr. 800,-

2 klipp

Kr. 750,-

Kr. 1 500,-

3 klipp

Kr. 710,-

Kr. 2 130,-

Møterom

Å kunne dele av seg selv med andre mennesker i samme situasjon / treningsprogram kan både styrke og støtte deg.

Snakk fritt med andre medlemmer, del av dine erfaringer, gi veiledning og gi / få støtte og hjelp.

Avdeling er inkl. startpakke (verdi kr. 549,-)

Coaching

Du får 7 grundige program, ett for hvert energisenter / chakra. Hver treningsplan strekker seg over 4 uker, med enkle praksiser og trinnvise instruksjoner som vil hjelpe deg med å aktivere og gjenopprette balansen i kroppen din. 

Treningsprogrammene følger tre hovedtrinn for å oppnå total balanse: lære, øve og helbrede. Gjennom disse trinnene vil du lære essensielle chakra-healingsteknikker og hvordan du bruker dem for å bli den beste av deg selv.

      • Energisentrenes (chakras) betydning og innvirkning på kropp, sjel og sinn.
      • Forstå stress, kamp-og-flukt-responsen og hvorfor det er så viktig for helsen vår å opprettholde følelsen av indre ro og tilstedeværelse.
      • Veiviser for endring av eget tankemønster, med konsis bevissthetstrening for det enkelte energisenter og energiflyt.
      • Pusteteknikker og meditasjonsøvelser som stimulerer det enkelte chakra, og øvelser for hvordan du løfter din egen bevissthet med ro og fokus i deg selv.
      • Dypere innsikt og forståelse av begrepet "bevissthet" som i indre og ytre bevissthet.
      • Hjelp og verktøy til å iverksette en hjemme-praksis, for å oppleve de fulle fordeler med daglig chakra- og bevissthetstrening.

Helsesjekk

Gjør personlig helsesjekker og vurder resultater opp mot egen livskvalitet, situasjoner, selvfølelse og symptomer.

Spesifikk helsesjekk for hvert energisenter / chakra.

Øvelser

Hvert treningsrom har flere forslag og spesifikke øvelser som du kan bruke i din chakra- og bevissthetstrening.

Treningsoppgavene er utformet og tilrettelagt hvert enkelt energisenter / chakra, slik at du kan trene på ulike dybdenivå, etter egne ønsker og behov.

Avdeling er inkl. startpakke (verdi kr. 399,-)

Meditasjon

Meditasjon er en oldtidstradisjon som i indiske kilder trådde frem for flere tusen år siden. Samtidig som flere og flere oppdager meditasjon, sprer nyheten om meditasjonens helsebringende fordeler seg verden rundt.

Meditasjon endrer balansen mellom signalstoffene i hjernen, slik at den utstråler større mengder av lykkehormonet dopamin, og mindre av stresshormonene. Dette gjør deg både gladere og mer avslappet. I tillegg blir hjernen skarpere og bedre til å huske og lære.

Med meditasjon kan du oppnå fysisk og mental velvære, økt mental kapasitet, økt bevissthet, åndelig innsikt, kjenne enhet med universets energi og kjærlighet, eller utslokking av alle tanker og følelser.

Tren med meditasjon – teori og praksis, alle nivåer. Bruk både guidede meditasjoner for å åpne og balansere spesifikke energisentre, eller bruk veiledning for egenpraksis, slik at du kan utforske på egen hånd.

    • Bevissthetsmeditasjon

Er en meditasjonsteknikk hvor du vender bevisstheten innover i deg selv. Du slutter å være aktivt opptatt av bevissthetsobjektene rundt deg og går bortenfor tankeaktivitet, for å bli bevisst bevisstheten selv.

    • Bevegelse og berørings meditasjon

En meditasjonsteknikk hvor bevegelse og berøring benyttes for å bringe kropp og sinn i balanse med hverandre.

    • Visualiseringsmeditasjon

Er for eksempel hvor du i meditasjonen retter ditt avslappende sinn mot spesifikke resultater du ønsker å se.

    • Mindfulness

En meditasjonsteknikk hvor man involverer å trene sinnet opp til å være tilstede i øyeblikket.

    • Guidet meditasjon

Meditasjonsteknikk hvor du blir ledet steg for steg gjennom selve meditasjonen.

Mudras

I denne avdelingen får du både lære om temaet, og hvordan bruke ulike mudras til å åpne og helbrede dine energisentre / chakra.

Mudra er håndstillinger som betyr «segl», «merke» eller «gest» på sanskrit. Vi bruker disse håndstillingene mest i trening med meditasjon og pustetrening, for å styre strømmen av energi i kroppen ved å bruke hendene. Når vi legger hendene våre i mudras, stimulerer vi ulike områder av hjernen og skaper en spesifikk energikrets i kroppen.

Pustetrening

Denne avdelingen har flere pusteteknikker og en rekke øvelser du kan prøve, alle med lignende mål – å hjelpe deg med å stresse ned. Det handler om å finne teknikken som passer deg. Det er mange ulike øvelser, og det kan være spennende å prøve forskjellige for å se hva som fungerer for deg.

For å gjøre det enklere, har vi i denne avdelingen som omhandler pustetrening, inndelt informasjon og øvelser i kategoriene Pranayama, diafragmatisk pust og pustearbeid.

Lær om pustetreningens mange helsebringende effekter. Gjør øvelser for trening av ulike teknikker, og få veiledning i hvordan du best bruker teknikkene i ulike situasjoner i ditt daglige liv.

Pustetrening er ikke en nyoppfinnelse. Selv om vestlig vitenskap gjerne klapper seg selv på skulderen for å si at pustearbeid fungerer, så har noen mennesker gjort dette i årtusener.

Avdelingen omfatter en rekke pusteøvelser designet for å forbedre fysisk, åndelig og mental helse. Innen publisert forskning blir pustearbeid ofte referert til i form av “intervensjoner” som diafragmatisk pusting, pusteteknikker eller til og med pusterehabilitering.

Avdeling er inkl. startpakke (verdi kr. 399,-)

Manifestasjon

Manifestasjon handler i bunn og grunn om tankesett, ditt tankesett. Når vi forstår at vi er en del av universet og universitet en del av oss – en gjenspeiling av hverandre, er det lettere og ta innover oss at våre omgivelser egentlig er en gjenspeiling av alt som lever inni oss selv.

I denne avdelingen kan du lære, og trene på å manifestere, fordype deg i temaet, bruke veiledninger og øvelser for hvordan du selv endrer ditt eget tankesett.

Ordet «manifestasjon» betyr å skape noe eller gjøre noe fra en idé til en virkelighet. I psykologi betyr manifestasjon generelt å bruke våre tanker, følelser og tro for å bringe noe til vår fysiske virkelighet. Men selv denne definisjonen, forstår man ikke alltid helt hva manifestasjon er.

«Tanker blir til ting». Hver handling, oppførsel og valg er basert på en tanke, så når tankene dine begynner å tilpasse seg en mer positiv vibrasjon og væretilstand, er du bedre rustet til å ta valg som stemmer overens med det du ønsker å manifestere.

Loven om tiltrekning er en av de 12 universelle lovene, som fokuserer på å skifte tanker og tankesett til det punktet at skiftet bølger ut i livet du lever. I henhold til loven om tiltrekning, ved å endre tankene dine, kan du endre det som dukker opp i livet ditt. Denne loven støttes faktisk av mange psykologiske teorier, som handler om å endre tankemønstrene dine, som igjen endrer dine følelser og atferd, og dermed endrer du også livet ditt.

Vår virkelighet er svaret på alt vi lar vokse i vår omgivelse, vår verden, som er vår personlige virkelighet. Tenk på dette en stund. Alt henger sammen med hverandre – skjer en forandring i omgivelsene dine, er det også svaret på at noe har endret inni deg.

Affirmasjon

I treningsrommene gir vi deg affirmasjoner som kan hjelpe deg å åpne og balansere alle dine energisentre / chakras. Lær hva affirmasjon er, hvordan du lager dine egne affirmasjoner og hvordan du best kan bruke teknikken i ditt daglige liv.

Mange tror at affirmasjon og mantra er det samme, men de er veldig ulike. Affirmasjoner er korte og enkle setninger eller utsagn, som holder stor styrke. Det er setninger som inneholder mål som man ønsker å oppnå, og ved å repetere dem, motiveres man til å handle.

Affirmasjoner blir inngravd i underbevisstheten, og er så sterke at man begynner å endre atferd og realisere gitte mål.

Mantra

Å trene med mantra kan ha en stor innvirkning på hvordan vi tenker og føler, og kan influere måten vi lever på. Det kan hjelpe med å redusere stress og nervøsitet, gjøre deg mer selvbevisst og medfølende, og gi deg bedre overblikk over livet og forbedre humøret.

Mantra er lyder, ord eller fraser som du repeterer til deg selv, slik at du kan holde fokus. Mantra er dypt forankret i forskjellige østlige religioner, og har blitt brukt til å styrke fokus, finne krefter og skjerpe konsentrasjonen.  

Mantra hjelper også å flytte oppmerksomhet mot en selv, slik at vi kan fokusere innover. Å synge mantra kan være et fantastisk verktøy ved meditasjon, spesielt for nybegynnere.

Avdeling er inkl. startpakke (verdi kr. 399,-)

Ernæring

I denne avdelingen lærer du om ernæring og mat for chakrasystemet ditt.

Mat og chakrasystemet er koblet sammen til hverandre fordi chakraene er kroppens energisentre, og mat tilfører den fysiske kroppen energi.

Å spise riktig mat kan derfor også være med å åpne og balansere dine energisentre / chakras. Enkelte matvarer har en spesifikk vibrasjon som våre chakras næres av, og som tilslutt aktiverer dem.

I denne avdelingen lærer du mer om dette tema, og hvilke matvarer som er de beste for hvert enkelt energisenter. Hvert treningsrom har hvert sitt utvalg av oppskrifter som er verdt å utforske.

Lydterapi

I denne avdelingen kan du lytte til ulike lydspor med solfeggio-frekvensene for å åpne, balansere og rense dine energisentre / chakras. Hvert energisenter er linket til en bestemt farge, hvor du samtidig med lydterapien, får nyte godt av fargenes energiske og helbredende kraft.

Lydterapi har påviste resultater, som er bekreftet av skolemedisin. Terapien består av forskjellige energifrekvenser. Når vi bruker lydfrekvensene og samhandler med disse, rebalanserer vi kroppens egen energi. Lydterapi er et utmerket, kraftig, men likevel et enkelt selvhelbredende verktøy.

Fra antikken til moderne tid har musikk blitt holdt for å ha helbredende egenskaper. Musikk er gitt stor betydning i Bibelen, i gresk mytologi, og til og med blant de greske filosofene, som Aristoteles og Platon. Tallene 3, 6 og 9 er de grunnleggende rot-vibrasjonene til solfeggio-frekvensene. Ved å lytte til disse frekvensene åpner vi vårt sinn, kropp og sjel for å harmonisere med universets melodi.

Ukeplan

Det er uendelig mange teknikker man kan benytte for å stimulere, regulere og reaktivere et energisenter. Noen er blant annet bevegelser, andre er lyd, meditasjon, pustetrening, visualisering, affirmasjon, berøring og mer.

Det RØDE treningsrommet har egen ukeplan. Aktivitetene hjelper deg med å opprettholde balanse og jevn flyt av den Røde energien. 

 

Du trenger

4 poteter

1 søtpotet

2 gulrøtter

2 sellerirot

2ss olje

Salt, pepper

Del alle rotfruktene i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Legg dem i en ildfast form og dryss over olje, salt og pepper

Stek på 220 grader i ca. 25 min.  Snu grønnsakene og pass på at de ikke blir for brent under steking. De skal være gylne og lett brente i kanten.

Legg dem over på papir før du serverer for å trekke ut litt olje.

 

Du trenger

200 g bakte og skrelte rødbeter

125 g smør

200 g 85% sjokolade

140 g rørsukker

2 egg

125 g sikta speltmel

80 g grovhakka valnøtter

½ ts maldonsalt

 
  1. Smelt smør og sjokolade sammen, avkjøl.

  2. Kjør rødbetene i en blender eller stavmikser.

  3. Pisk eggene lett sammen og pisk så inn sukkeret. Det skal ikke være eggedosis, kun lett pisket sammen.

  4. sikt melet inn i eggeblanding.

  5. Vend rødbetepure, salt, sjokoladeblanding og eggeblanding sammen og vend tilslutt inn valnøttene.

  6. Ha i en smurt form (20×30 cm) og stek i ovn forvarmet til 180 grader i 25 min.

  7. Avkjøl kaka helt i formen før du tar den ut.

 

Holder lenge i kjøleskap, hvis den for leve så lenge …

 

Du trenger

2 store gulrøtter

¼  kålrot

1 løk

20 gr ingefær, revet og frisk

2 fedd hvitløk

1 rød chili

8 dl buljong, kyllingkraft eller grønnsaksbuljong

1 boks kokosmelk

1 lime

Koriander, Frisk

2-4 ss yoghurt naturell, eller Skyr (kan sløyfes)

Olje, nøytral olje eller kokosolje

Salt og kvernet pepper

 

Krydrede kikerter

1 boks kokte kikerter

2 ss olivenolje

½ -1 ts chilipulver

½ -1 ts malt spisskummen

1 ts garam masala

Salt etter smak

 
    1. Skrell og skjær grønnsakene i terninger.

    2. Hakk løk, hvitløk og chili (fjern eventuelt frøene hvis du ønsker en mildere chilismak).

    3. Varm en god klunk olje i en mellomstor kasserolle eller gryte.

    4. Fres løken til den begynner å bli myk, uten at den får farge.

    5. Tilsett ingefær, chili og hvitløk. Fres videre i et par minutter under omrøring.

    6. Ha i grønnsakene og fres videre et par minutter under omrøring.

    7. Hel over kraft/buljong.

    8. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca. 20-30 min.

    9. Tilsett kokosmelk og kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser.

    10. Gi suppen et nytt oppkok og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper.

    11. Serveres med en klatt Skyr eller yoghurt naturell. Krydrede kikerter og frisk koriander.

    12. Lag de krydrede kikertene straks du har satt over suppen.

    13. Varm oven til 200 grader.

    14. Skyll kikertene godt i rennende kaldt vann.

    15. Tørk kikertene helt tørre med et rent kjøkkenhåndkle.

    16. Vend kikertene med olivenolje og salt og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir.

    17. Stek kikertene i oven i 20-30 min, vend kikertene 2-3 ganger undervis i steking. Kikerten skal bli gylne og sprø på utsiden.

    18. Dryss over krydder og bland godt.

 

Server straks,  sprøheten i kikertene forsvinner så snart de blir avkjølte.

 

Du trenger

2-3 søtpoteter   

5 dl grønnkål

1 håndfull persille

Salt og pepper

 

Til kikerter

2,5 dl kikerter

8 cherrytomater

½ ss sesamolje

½ ts paprika

¼ ts chili

¼ ts hvitløkspulser

½ ts pepper

½ ts salt

Sitronsaft

 

Thahini dressing

¼ dl thahini

¼ dl olivenolje

¼ dl vann

2 ss kokosolje

1 ss eplecidereddik

1 ss sitronsaft

Revet ingefær, etter smak

2 fedd hvitløk, finhakket

Salt og pepper etter smak

 

  1. Forvarm stekeovn til 200 grader.

  2. Vask søtpotetene og tørk de, bruk en gaffel og lag noen lag noen hull. Legg potetene i en ildfast form og stek dem i 45 min – 1 time, kommer litt an på hvor store potetene er, det skal være mykt på innsiden når de stikkes med gaffel.

  3. Deretter lager du tahini dressingen. Bland alle ingrediensene i et glass med lokk, rist godt for å få blandet alt sammen. Lag den minst 20 minutter før servering, oppbevar den i kjøleskapet slik at smakene blander seg og dressingen tykner.

  4. Bland sammen paprika, chili, hvitløkspulver, pepper og salt i en bolle. Del cherrytomatene i to, ha i en bolle. Hakk persillen og legg til side for senere.

  5. Varm en panne på medium til høy varme. Når den er varm, tilsett sesamolje, og kikerter etter 1 minutt. Stek i 5 – 8 minutter, avhengig av hvor varm pannen din er. Rør litt med et tresleiv så ikke kikertene svir seg fast.

  6. Mens kikertene stekes, damper du grønnkålen i litt smør og vann. Smak til med salt og pepper etter ønske.

  7. Legg et papirhåndkle på en tallerken. Når kikertene er jevnt gyllen og sprø, har du de over på papirhåndkleet. Legg dem deretter i bollen med krydder og bland godt. Drypp over med frisk sitron rett før servering.

 

Server søtpotetene sammen med sprøstekte kikerter, dampet grønnkål, cherrytomater, persille og tahini dressing.

Trene meditasjon med Chin / Gyan Mudra

  1. Før du utfører Gyan Mudra, velg et rolig og fredelig sted.

  2. Hold ryggen rett. Hvis det er et problem med å sitte med rett rygg, kan du hvile ryggen med støtte fra en vegg.

  3. Hold hodet rett og stille.

  4. Lukk øynene og prøv å ikke gjøre noen bevegelser i øyelokkene.

  5. Fest den øvre delen av tommelen med den øvre delen av pekefingeren, form en jevn sirkel og hold resten av fingrene rett.

  6. Plasser hendene på knærne med håndflatene vendt oppover.

  7. Fjern alle tanker fra sinnet og fokuser sinnet kun på OM.

  8. Fokuser på pusten din. Fyll lungene med luft og pust sakte ut. Ikke øk eller reduser hastigheten på pusten.

  9. Flytt oppmerksomheten sakte til det tredje øye-chakraet.


Instruksjon:

Det anbefales å ikke bøye tommelen mens du setter sammen pekefinger og tommelfinger-tuppene. Tommelen skal ikke bøye seg mot pekefingertuppene, men pekefingeren skal nærme seg tommelen.     

Årsakene til dette er at tommelen antas å representere universell bevissthet, og pekefingeren angir individuell bevissthet. Når pekefingeren bøyer seg mot tommelen, blir en individuell bevissthet om et vesen overgitt til den universelle bevisstheten. Det betyr at individet har overgitt seg til den universelle eller guddommelige bevissthet.
   

Å bringe sammen tommelen og pekefingeren, som representerer de to virkelighetene, er grunnleggende for den yogiske evolusjonsfilosofien. Det symboliserer overgangen fra mørke til opplysning og uvitenhet til visdom. Dessuten representerer den foreningen av selvet med kosmos, foreningen av ens sjel og den øverste guddommelige sjel.  

Hvor lenge bør jeg gjøre Gyan Mudra?  

Hvis du er nybegynner, kan du gjøre denne mudraen i 10 – 12 minutter og gradvis øke varigheten. Etter å ha øvd på det i en måned, kan du gradvis strekke tiden til tretti minutter. Hvis du føler deg ukomfortabel eller svimmel mens du trener, bør du slutte umiddelbart. 

Bokspust

Bokspust er også kjent som 4-4-4-4. Bokspust er en øvelse som er flott når du er i et øyeblikk hvor du virkelig trenger å fokusere, men også trenger å forholde deg rolig.

Du kan bruke denne teknikken når du skal ha vanskelige samtaler, når du vil våkne og føle deg mer fokusert, eller før du skal inn i et møte.

Teknikken er også bra når du er i en stresset situasjon og trenger å være til stede, men også ønsker å være rolig i situasjonen.

 

UTFØRELSE:

Pust rolig inn gjennom nesen mens du teller 4 sekunder,

Hold pusten inne i 4 sekunder,

Pust rolig ut gjennom munnen mens du teller 4 sekunder,

Hold igjen mens du teller 4 sekunder.

Trekk så pusten inn gjennom nesen … gjenta prosessen.

Denne bokspusten kan virkelig være til hjelp når du er i en stressfull situasjon, eller du ønsker å ha full fokus mens du holder kroppen veldig rolig. Når du er i en situasjon, kan du gjøre denne øvelsen 2-4 ganger.

Bokspusten er også fin å bruke som inngang til meditasjonstrening. Gjør da øvelsen 4 ganger før du går over til vanlig pust.

Denne øvelsen er en av de enkleste og vanligste formene for pustearbeid, et godt sted å starte.

Som en boks, som har fire sider, har denne teknikken fire trinn: Fire tellinger av å puste inn, fire tellinger av å holde pusten, fire tellinger av å puste ut og fire flere tellinger av å holde etter utpusten. 

Når du puster, teller du også stille, som er en slags mantrameditasjon som kan roe nervesystemet og forankre deg i øyeblikket. Det hjelper å bringe oss tilbake til kroppen og vekk fra verdens distraksjoner.

Som en av de mest tilgjengelige formene for pustearbeid, er bokspusting en flott trening når som helst. Gjør det når du trenger et raskt avbrekk fra skrivebordet ditt midt på dagen, når du prøver å slappe av etter at noen klipper deg i kø på kaffebaren eller ganske enkelt når du trenger en pause.

NATURLIG PUST

Naturlig pust er i utgangspunktet pustebevissthet. Det er utgangspunktet for å jobbe med pusten. Det lar oss forstå hvordan vi puster og våre pustemønstre. Det er avslappende, beroligende, kan praktiseres når som helst og er det grunnleggende utgangspunktet for meditasjon.

Sitt i en komfortabel stilling. Kroppen er stabil, skuldrene er avslappede, brystet er åpent og øynene forsiktig lukket. 

Bli bevisst på pusten. Legg merke til om det er grunt eller dypt. Legg merke til hvilken del av kroppen som beveger seg, magen eller brystet. 

Legg merke til om det er noen lyd med pusten. Prøv å fokusere kun på pusten. 

Prøv å bli oppmerksom på temperaturen i pusten. Når luften pustes inn er den litt kjølig, når den pustes ut er den litt varmere. Legg merke til forskjellen. 

Legg merke til om pusten blir jevnere og dypere. 

Legg merke til om det er noen belastning. 

Vær bare oppmerksom på pusten. Prøv nå å bli mer oppmerksom på pusten som kommer inn i neseborene. Fokuser kun på neseborene. 

Legg nå merke til pusten som strømmer ned mot lungene. Fokuser kun på det området. Fokuser nå på lungene, bare på lungene. Prøv nå å følge luften som strømmer fra neseborene og ned i lungene. 

Følg pusten med inn- og utpust. Prøv å fokusere kun på pusten. Fortsett med denne praksisen så lenge det er behagelig.

 

Spørsmål å stille seg under treningen:

Er mine inn- og utpust grunne eller dype?

Omtrent hvor lenge er mine inn- og utpust?

Hvilke andre fysiske sensasjoner merker jeg i kroppen? Gi kroppen en skanning her for å finne eventuelle spenningspunkter eller holdepunkter.

Hva er til stede i sinnet?

Etter å ha observert din naturlige pust i 5 minutter, forsøk å bli klar over din generelle tilstand. Har noe endret seg siden du begynte å være oppmerksom?

Å observere den naturlige pusten kan være et utmerket verktøy for å sentrere kropp og sinn før og etter en meditasjon. Øvelsen er i selv også en form for meditasjon som du kan bruke når som helst for å hjelpe deg med å slappe av og slippe stress.

Pusteøvelser i det daglige

Du gjør mange ting for din fysiske hygiene hver dag, som å pusse tennene, gre håret, ta en dusj osv. Er du verdt tre minutter om dagen for å ta vare på din mentale hygiene? Her er en enkel praksis for deg å gjennomføre. Tenk fremfor alt på hvordan du sømløst kan gjøre denne delen av dagen din:

 

Oppmerksomme pustestillinger for stress og hjertehelse

Her er tre måter å enkelt aktivere kroppens naturlige «avslappingsrespons». Alle disse stillingene strekker muskler som åpner brystkassen og gjør det lettere å puste mellomgulv eller mage. Avslappingsresponsen bremser alt og hjelper deg til å bli mer tilstede, slik at du kan ivareta dagen med større klarhet og hensikt.

Se hvilke av disse tre stillingene som får magen til å bevege seg mest, eller føles best. Bruk dette deretter i tre minutter om dagen – ett minutt av gangen, eller når du føler deg stresset.

 

Hendene bak ryggen

Knyt hendene bak ryggen. Du kan gjøre dette stående eller sittende. Ta noen normale pust og legg merke til om magen beveger seg mer utover. Ikke press inn for mye luft. Pust sakte ut.

 

Hendene ved sidene

Løft armene og legg hendene langs sidene. Pass på at hendene dine berører den nederste ribben på hver side av kroppen. Når du puster inn, vil du legge merke til at utsiden av ribbeina utvides og beveger armene og hendene litt utover. Pust sakte ut.

 

Hendene bak hodet/nakken

Fest hendene bak nakken eller bakhodet. Som før, ta normale pust og legg merke til om det er bevegelse eller utvidelse i magen. Igjen, pust sakte ut.

 

MERK: Hvis du føler deg svimmel eller svimmel, kan det hende at du puster for dypt. Husk at dette bare er et normalt pust, men et pust som er fyldigere og mer tredimensjonalt. Hvis du føler deg svimmel i det hele tatt, kan du stoppe, eller ta en kortere eller mindre pust.

Øvelse for diafragmatisk pusteteknikk

Her er de fem trinnene involvert i diafragmatisk pusting. Du kan praktisere denne øvelsen i 5-10 minutter 1-2 ganger om dagen.

  1. Sitt i en stabil og komfortabel stilling med ryggraden rett og lang. Hvis du sitter på gulvet, kan du bruke en pute eller et foldet teppe under baksiden av hoftene for støtte. Hvis du sitter på en stol, sørg for at begge føttene er flatt på gulvet.

  2. Lukk øynene eller slapp av i blikket og ta flere dype pust gjennom nesen. La kroppen din slappe av og gi bevisstheten til pusten. Pass på at det ikke er spenninger i skuldre, nakke eller ansikt.

  3. Legg en hånd på øvre bryst og en hånd på magen. Pust sakte inn gjennom nesen til du kjenner magen heve seg litt mot hånden. Pust sakte ut og kjenn at magen faller bort fra hånden mot ryggraden. Pust hele veien ut av lungene dine, helt til du er tom for luft. Pust så inn, hele veien til du kjenner at hånden på magen din løftes opp. Hvis brystkassen din beveger seg mer enn magen, puster du sannsynligvis ikke dypt nok. Repeter 10-15 ganger, eller helt til du merker at pusten går helt ned i magen.

  4. Arbeid for at pusten skal være sakte og dyp med bare magen i bevegelse. Prøv å holde brystet så stille som mulig. Fortsett med disse dype åndedragene i flere minutter.

  5. Når du har lært teknikken, arbeid med å bruke magepust både under meditasjon, yoga og stressmestring.

Meditasjonsøvelser
når du pendler nr. 2

Denne meditasjonsøvelsen kan brukes når man benytter offentlig transportmiddel.

  1. du kan sitte eller stå.
  2. du kan holde øynene åpne eller lukket. Hvis du lukker øynene, så forsikre deg om at omgivelsene er trygge.
  3. fokuser på pusten.
  4. vær oppmerksom på lydene rundt deg, hvordan kroppen føles og hvordan kjøretøyet beveger seg.
  5. legg merke til menneskene rundt deg.
  6. akkurat som deg, kanskje de også opplever noe inni seg.
  7. dette kan hjelpe deg til å føle tilknytning, og føle deg mindre isolert.

Meditasjonsøvelser
når du pendler nr. 1

Vi bruker mye av vår tid på busser, tog eller i bilen. Noen ganger kan dette oppleves stressende. Spesielt når vi står fast i trafikken. For å slappe av og nyte pendlingen, praktiser meditasjon som styrker oppmerksomheten. Det er viktig å notere at man bør forsikre seg om sin egen sikkerhet når man gjør slike meditasjonsøvelser.

Denne meditasjonen bør praktiseres når man kjører bil.

  1. sett mobilen på lydløs.
  2. skru av radio eller andre lydanlegg.
  3. lukk alle vinduer for å unngå distraksjon.
  4. start med å puste dypt.
  5. vær oppmerksom på stillheten og omgivelsene rundt deg.
  6. fokuser på dine omgivelser når du kjører, mens du holder øye på veien.
  7. ta aldri øynene bort fra veien. Dette er livsviktig for din sikkerhet.
  8. bruk ditt sidesyn til å bli bevisst på omgivelsene.
  9. bli bevisst på landskapet, lyder og synsvidde når du er på veien.
  10. vær oppmerksom på kjøringen, og hva hver del av kroppen din gjør.
  11. føl føttene dine på pedalene.
  12. føl hendene dine på rattet.
  13. kjenn på følelsen av å sitte i førersetet.
  14. legg merke til hvordan du føler deg i alle deler av kroppen. Har du hodepine? Er du stiv i skuldrene?
  15. kjenn nå hvordan alle smerter, spenninger og stress forlater kroppen din.
  16. mens du kjører, kan det hende du blir stående i kø, eller noen bremser deg. Hvis slike hendelser oppstår, er det nødvendig at du identifiserer alle følelsene som dukker opp i deg når dette skjer. Blir du sint, engstelig eller frustrert?
  17. prøv å forstå hvorfor du kjenner disse negative følelsene.
  18. når du forstår hvorfor du reagerer slik du gjør, leder det gjerne til endring i ditt perspektiv. Du begynner å føle annerledes, og blir mottagelig for et annet tankesett.
  19. når du stopper for trafikklys eller stoppskilt, pust dypt for å roe deg ned.
  20. når tankene begynner å vandre, bring deg tilbake til her og nå.

Meditasjonsøvelse
når du går Nr. 2

  1. gå vanlig i 10 – 15 skritt. Gjerne små skritt.
  2. plasser hendene bak på ryggen eller langs siden. Velg det som gjør deg mest komfortabel.
  3. stopp og start å puste normalt i et par minutter, eller så lenge du har behov for det.
  4. gå noen skritt.
  5. stopp og pust igjen.
  6. repeter disse punktene så lenge du ønsker.
  7. for hvert steg, føl hver bevegelse av føttene dine. Som når du løfter foten, eller når foten berører bakken.
  8. fokuser på pusten og føttenes bevegelse på bakken.
  9. når tankene vandrer, flytt fokuset tilbake til pusten og gangen.

Meditasjonsøvelse
når du går Nr.1

Som nevnt tidligere, kan du innlemme meditasjon i din daglige rutine. Du kan praktisere denne meditasjonsøvelsen mens du går en tur, går til jobben eller løper ærender.

  1. gå normalt i ditt vanlige tempo.
  2. du kan legge hendene på magen, i siden eller bak på ryggen. Gjør det som gjør deg mest komfortabel.
  3. tell alle skrittene du tar fra 1 til 10. Start deretter på nytt fra 1 (dette punktet er valgfritt).
  4. fokuser på hvordan føttene føles når du tar hvert skritt.
  5. kjenn hvordan dine ben og alle andre deler av kroppen beveger seg.
  6. siden du går utendørs, vil du kanskje oppleve distraksjon eller at tankene begynner å vandre. Dette vil kanskje skje et par ganger, men du skal ikke la det frustrere deg. Bare styr oppmerksomheten din tilbake til gåingen.
  7. vær oppmerksom på omgivelsene rundt deg, og føl alt.
  8. husk at du er utendørs, så sørg for at du forblir trygg.
  9. fokuser oppmerksomheten på alle lydene rundt deg.
  10. ikke forsøk å identifisere noen av lydene eller bli underholdt eller forstyrret av dem.
  11. legg kun merke til lydene uten å bli opphengt av dem.
  12. fokuser nå på hva du lukter.
  13. akkurat som med lydene, ikke forsøk å identifisere luktene eller føle noe om dem.
  14. bring nå bevisstheten til synet ditt.
  15. legg merke til objekter og farger rundt deg.
  16. ikke la noe distrahere deg, bare vær oppmerksom på dem. Hvis noe distraherer deg, bring deg bare tilbake til følelsen av bevissthet.
  17. ikke slentre av gårde, gå bare naturlig og vær oppmerksom.
  18. fortsett å gå mens du er oppmerksom på omgivelsene og alt rundt deg.
  19. ikke gjør noe eller forandrer noe. Bare gå mens du er oppmerksom.
  20. forbli i denne tilstanden i noen minutter.
  21. i slutten av meditasjonen, bring ditt fokus tilbake til øvelsen. Føl føttene dine på bakken og hvordan kroppen beveger seg med hvert skritt.
  22. når du er ferdig med å meditere, stå stille et par minutter. Forsøk å ta med deg denne følelsen av oppmerksomhet resten av dagen.

Meditasjon for å lege muladhara

Denne meditasjonsøvelsen bør også praktiseres utendørs. Som i din hage eller i en park.

  1. finn et stille sted utendørs.
  2. ta av deg skoene.
  3. stå barfot på bakken.
  4. føl kontakten mellom deg og bakken gjennom dine nakne føtter.
  5. forsikre deg om at du står riktig oppreist og rett i ryggen.
  6. lukk øynene.
  7. slapp av i skuldrene.
  8. sett begge armene i siden.
  9. bøy knærne lett.
  10. fokuser på fotsålene.
  11. føl energien mellom føttene og jorden.
  12. kjenn at føttene dine er stødig plassert på bakken.
  13. se for deg at en oppadvendt styrke holder deg på plass.
  14. la din bevissthet bevege seg gjennom hele kroppen din.
  15. føl hver del av kroppen din, som den får støtte fra basen din.
  16. når bevisstheten når toppen av ryggradens kjerne, visualiser at ditt kronechakra er separat fra kroppen din og blir løftet opp til himmelen.
  17. bli i denne tilstanden i noen minutter.

Beroligende meditasjonsøvelse

Denne typen meditasjon burde praktiseres utendørs. Disse øvelsene er ulik øvelsene for å jorde seg selv, fordi du skal bevege deg i stedet for å sitte stille.

  1. finn et stille sted utendørs.
  2. stå stødig på bakken.
  3. føl bakken under føttene dine.
  4. legg hendene på brystet.
  5. pust dypt 3 ganger.
  6. ta hendene sakte bort fra brystet.
  7. begynn å gå sakte.
  8. fokuser på øyeblikket og hvert steg du tar.
  9. kjenn bakken under deg i hvert steg du tar.
  10. pust dypt ved hvert steg.
  11. føl at energien i luften flyter inn i deg.
  12. repeter disse punktene helt til du føler at energien i deg forandrer seg.

Meditasjonsøvelse nr. 3

  1. finn et stille sted.
  2. sitt i en komfortabel posisjon.
  3. rett deg i ryggen.
  4. slapp av i skuldrene, og musklene fra pannen til tærne.
  5. føl at hjertet ditt er åpnet.
  6. pust dypt inn og ut.
  7. kjenn at luften fyller magen din.
  8. fokuser kun på pusten.
  9. ro ned tankene dine.
  10. bring fokuset til ditt rotchakra.
  11. visualiser en rød ball i muladhara.
  12. dette røde lyset får deg til å føle deg trygg.
  13. det jorder deg til bakken under deg.
  14. jorden støtter deg.
  15. du er omringet av hele universet.
  16. føl at styrke og fred flyter igjennom deg.
  17. føl deg i kontakt med alle deler ved deg selv.
  18. visualiser at energi kommer fra det røde lyset.
  19. konsumer denne energien, og la den holde deg jordet.
  20. når du er ferdig med meditasjonen, sitt i ro en stund.
  21. begynn deretter å bevege forskjellige deler av kroppen, som armer, skuldre, fingre og tær, samtidig som du fokuserer på følelsen av velvære du har i alle deler av kroppen. Nå kan du forsiktig åpne øynene og reise deg.

Meditasjonsøvelse nr. 2

  1. finn et stille sted.
  2. sitt i en komfortabel stilling.
  3. fokuser på ditt rotchakra.
  4. lukk øynene.
  5. visualiser ditt favoritt tre. Hvis du ikke har et favoritt tre, så visualiser et hvilket som helst tre.
  6. se for deg at treets stamme vokser fra rotchakra.
  7. pust inn. Pust ut. Dypt og rolig.
  8. føl at du har bakkekontakt og røtter i jorden.
  9. hver gang du puster ut, gi slipp på alt som du ikke trenger eller som ikke er til fordel for deg.
  10. se for deg at alt blir frigjort og sluppet nedover stammen, og ut i bakken under deg.
  11. hver gang du puster inn, se for deg at kroppen din får tilførsel av næring.
  12. repeter inn- og utpust, mens du visualiserer som beskrevet i punktene over. Gjenta 4 – 5 ganger.
  13. føl at bakken under deg, støtter deg og omfavner deg.
  14. når du er ferdig med meditasjonen, sitt i ro en stund.
  15. begynn deretter å bevege forskjellige deler av kroppen, som armer, skuldre, fingre og tær, samtidig som du fokuserer på følelsen av velvære du har i alle deler av kroppen. Nå kan du forsiktig åpne øynene og reise deg.

Meditasjonsøvelse nr. 1

  1. finn et stille sted.
  2. sitt i en komfortabels posisjon med bena i kors. En yogamatte er å foretrekke. Hvis det er vanskelig å sitte på gulvet, kan man sitte på en pute eller i en stol.
  3. sitt rett i ryggen.
  4. plasser begge hendene på knærne, med håndflatene opp.
  5. du kan bruke gaya mudra tegn, ved å la pekefinger og tommel berøre hverandre, så de former en sirkel. (pekefingeren symboliserer den individuelle bevissthet, og tommelen den universelle bevissthet, en forening av selvet og altet. Ved å bruke dette mudraet sentrerer man seg og kobler seg på sitt høyere selv. Med håndflatene vendt opp er man mottakelig og konsentrert, og kan med dette mudraet oppleve å lettere opprettholde fokus og kanalisere energi. Gyan mudra er kjent som «visdommens speil» eller kunnskapens mudra).
  6. forsikre deg at hele kroppen er avslappet, også ansiktsmusklene.
  7. lukk øynene.
  8. trekk pusten dypt inn gjennom nesen.
  9. kjenn at pusten fyller hele magen og helt ned til muladhara / rotchakra.
  10. visualiser nå et rødt lys i rotchakra, helt nederst i ryggraden.
  11. når du trekker pusten inn, visualiser det røde lyset som en ball som vokser.
  12. la det åpne energien.
  13. hver gang du trekker pusten, se for deg at det røde lyset vokser.
  14. se for deg at det røde lyset strekker seg ned til føttene, for å holde deg jordet.
  15. nå er du i kontakt med jorden.
  16. føl energien beveger seg gjennom deg.
  17. visualiser at det røde lyset beveger seg til hoftene og bena.
  18. visualiser at den røde ballen av rødt lys gir deg energi som leger kroppen din.
  19. musklene i kroppen slapper av.
  20. blodet flyter fritt i kroppen din, uten restriksjoner.
  21. du er omgitt av det røde lysets legende energi, samtidig som det fyller deg med sin varme.
  22. pust dypt fra magen, 4 ganger.
  23. den 5 gangen, trekk pusten dypt og syng «lam».
  24. slipp pusten samtidig som du trekker ut bokstaven «m».
  25. tren på puste- og syngeøvelsen i et par minutter.
  26. gradvis pust normalt.

Når du er ferdig med meditasjonen, sitt i ro en stund. Sitt stille og kjenn på hvordan du føler deg i rotchakra og bena. Begynn deretter å bevege forskjellige deler av kroppen, som armer, skuldre, fingre og tær, samtidig som du fokuserer på følelsen av velvære du har i alle deler av kroppen. Nå kan du forsiktig åpne øynene og reise deg.

Energisenteret kommer i ubalanse eller blir blokkert, når våre tanker og følelser enten er i konflikt med eller trekker seg tilbake fra vår fysiske virkelighet, og vi ikke justerer oss selv. Symptomer på balanse og blokkering av rotchakra kan inkludere ulike mentale tegn som angstlidelser, sløvhet, treghet og spiseforstyrrelser. 

Det røde energisenteret har de grunnleggende behovene for overlevelse, sikkerhet og trygghet. Rotchakra er sterkt relatert til vår kontakt med jorden, og gir oss muligheten til å være i bakkekontakt i jordplanet. Rotchakraets kroppsdeler inkluderer nedre del av kroppen – hofter, ben og kjønnsorganer. 

“Jeg blir alltid støttet og beskyttet. Jeg føler meg fredelig, jordet og trygg. Som et tre er jeg forankret i jorden. Jeg er takknemlig for å vite at jeg alltid er dypt elsket og støttet av dette universet”

Spør Coachen er en tilleggstjeneste som vi tilbyr med medlemskapet «Chakaratrening + Bevissthetstrening. Våre coacher kan sees som en personlig trener, en veileder som sammen med deg, kan veilede i trening med tett og individuell oppfølging, om ønskelig.

I vårt program tar vi i bruk den gode samtalen som fundament. Samtale mellom deg og coachen avdekker snarlig hvor skoen trykker. I samarbeid finner dere ut hvilken tilnærming som er best for å forløse de «ømme» punktene — enten det er å avdekke skyggesider i deg selv, og / eller finne nye innfallsvinkler for hele situasjonen.

Dine mønstre blir tydeligere, og du ser hva som tjener deg og hva som hindrer eller hemmer deg. Parallelt med at du får en dypere innsikt i deg selv gjennom chakra- og bevissthetstrening, vil du evne å finne en praktisk struktur for det du vil gjennomføre og oppnå.

 

Prisoversikt

Spør Coachen

Pr. time (50 min.)

Sum

1 klipp

Kr. 800,-

Kr. 800,-

2 klipp

Kr. 750,-

Kr. 1 500,-

3 klipp

Kr. 710,-

Kr. 2 130,-

Tredje øye Chakra – det indigo energisenter

Det tredje øye chakra ligger mellom øyenbrynene, i midten av hodet, over hypofysen. Energisenteret er en del av vår subtile kropp og vår evne til å intuitivt «se», og være i harmoni med våre instinkter og indre kunnskaper. Det indigo energisenteret representerer supersensitivitet og evnen til å oppnå universell bevissthet.

Når det tredje øye chakra er i balanse, forstår vi at den fysiske kroppen bare er energi, vi kjenner trygghet og en forankret indre ro. Vi stoler på vår intuisjon eller det vi kaller magefølelse. Utfordringer løser vi ofte lettere, fordi vi evner å se problemet fra flere synsvinkler. Vi lærer å godta det vi ikke kan forandre, og bruker ikke så mye energi på å prøve å kontrollere ting som skjer utenfor oss selv.

På samme måten som rotchakra og sakralchakra har innvirkning på seksualiteten, så er det sjette og sjuende chakraet knyttet med spiritualitet, opplysning og det guddommelige. Det tredje øye chakra er forbundet med persepsjon, bevissthet, intuisjon og åndelig kommunikasjon. Også til drømmer og fantasi.

Når energisenteret er i ubalanse, kan vi miste kontakten med oss ​​selv og vår indre stemme, eller vi kan bli for logiske.

 

Tegn på ubalanse

Rent fysisk gir det tredje øye energi til å rense blodstrømmen. Men det gir også en rensende kraft for dine finere nervestrømninger. Som handler om den psykiske innvirkning på balanse. Dette kommer til uttrykk når det gjelder frykt, frustrasjoner og forvrengninger av indre energi. I ubalanse kan du miste kontakten med din intuisjon, og du har heller ingen kontakt med din indre stemme.

Chakraet kan lukke seg når noen forteller deg at det du ser eller tenker ikke er virkelig, noen lyver og prøver å holde ting skjult for deg, eller noen hindrer deg i å få utvikle «ditt tredje øye».

 

Nøkkelord: “jeg ser” med retten til å føle ett med universet og følge egne visjoner.

Halschakra – det blå energisenteret

Halschakra ligger midt i halsområdet. Dette energisenteret er knyttet til skjoldbruskkjertelen som ligger foran på halsen. Den produserer hormoner som regulerer stoffskiftet og styrer energien som flyter gjennom systemet vårt. Halschakraet er også knyttet til blant annet strupen, stemmebånd og øvre del av lungene.

Følelsesmessig representerer halschakra kommunikasjon, som handler om å snakke ut sin sannhet. Energisenteret gjenspeiler vår evne til å si sannheten, være ærlig og med integritet. Det er det mest personlige av alle chakraene, og påvirker vårt verbale og kunstneriske utrykk. Å utrykke den vi er til omverden, i den grad vi lever ut vårt autentiske jeg.

Legger vi lokk på oss selv, eller ikke tør å si hva vi egentlig føler, eller på noen måte legger en demper på å vise hvem vi er, så kan dette skape blokkeringer i det blå energisenteret. Når halschakra er i ubalanse, kan vi slite med å uttrykke oss klart, uttrykke våre følelser, eller stå opp for oss selv.

I balanse gir derimot halschakra stemme til hjertets følelser. Det gir uttrykk for kjærlighet, godhet og tilgivelse. Det vi sier er i overensstemmelse med våre handlinger, og når vi sier «ja» så mener vi også ja. Vi er ærlige overfor oss selv og andre.

 

Tegn på ubalanse

Å fortsette i en jobb du ikke trives i, å være i et forhold du egentlig vil bryte ut av, eller ta på deg andres oppgaver, skaper stress i systemet ditt.  Å unngå den åpne sannhet, er ikke å være tro mot seg selv.

Er halschakra i ubalanse, opplever du at halsen snører seg sammen når du forsøker å sette ord på følelsene dine. Det samme skjer når du forsøker å virke glad når ting egentlig er trist og vanskelig, eller når du ofte sier ja når du egentlig mener nei. At du stresser rundt i stedet for å sette tankene dine ut i praksis, gjør at du ikke når dine egne mål.

Svelger du for ofte dine såre følelser og legger lokk på dine meninger, kommer energisenteret i ubalanse og du mister evnen til å kommunisere det du ønsker. Du opplever å miste kontrollen over deg selv. Når halsen blir rusten, tett og irritert, kan dette være tegn på at du ikke uttrykker det du selv føler. Stive skuldre og nakke er typiske beskjeder kroppen gir, som tegn på at du må slappe av.

 

Nøkkelord: “jeg taler” med retten til å uttrykke følelser og leve i sannhet.

Hjertechakra – det grønne energisenteret

Hjertechakra ligger i midten av brystet, over hjertet og thymuskjertelen. Dette grønne energisenteret forbinder våre tre lavere energisentre (følelser) med våre tre øvre (tanker). Hjertechakra er det fjerde og midterste chakra, og selve broen mellom de lavere, mer materielle chakraene og de høyere chakraene som er knyttet til vår spiritualitet.

Når hjertechakra er i balanse føler vi kjærlighet og omtanke for oss selv og andre. Vi respekterer de som er rundt oss, og tillater dem å være seg selv. Vi er ekte og hele, har tilstedeværelse og indre ro, uavhengig av hva som foregår rundt oss.

Hjertechakra styrer hjertet, blodsirkulasjonen og lymfe, øvre del av ryggen, brystet og den generelle lungefunksjonen, blod- og luftsirkulasjonen. Det er også knyttet opp mot Thymus, som er en et avlangt lappet organ bak brystbeinet og en viktig del av immunsystemet.

 

Tegn på ubalanse

Er det grønne energisenteret ute av balanse, kan man oppleve følelser av lav selvkjærlighet og ha problemer med å åpne seg for andre. I ubalanse kan det påvirke både den følelsesmessige, mentale, fysiske og spirituelle delen av seg selv. Du kan ha problemer med å stole på deg selv og andre. Være negativ og intolerant, redd for nærhet eller mangle empati.

 

Nøkkelord: “jeg elsker” med retten til å elske den jeg vil og bli elsket for den jeg er. 

Solar Plexus Chakra – det gule energisenter

Det tredje chakraet er solar plexus, som ligger i midten av kroppen, rett under ribbeina, over bukspyttkjertelen. Energisenteret solar plexus er en betegnelse på nervefletningen plexus solaris, som er et solformet flettverk av nerveceller og nervefibrer i øvre del av bukhulen. Plexus solaris er den største nervefletningen av ganglier i det autonome nervesystemet. Det inneholder både fibre fra det sympatiske nervesystemet og det parasympatiske. Derfor kan et slag mot energisentret solar plexus føre til alvorlige forstyrrelser i det autonome nervesystemet i form av økt hjertefrekvens eller pustebesvær (kilde: store medisinske leksikon). 

En negativ hendelse kan også kjennes som et slag i solar plexus, og sette seg som en hard knute eller klump i magen. Du kjenner at pusten endrer seg og blir grunnere, ofte i følge med hjertebank.

Dette gule energisenteret er relatert til vår indre kraft, mot og viljestyrke. Fri vilje og mental styrke vises i et åpent chakra. Når du er i balanse har du selvtillit, driv og entusiasme i forhold til dine mål. Du er stolt av den du er og står frem med individualitet og styrke. Du er ekte, du er hel og du føler mening.

 

Tegn på ubalanse

Ubalanse fremtrer som lav selvtillit og dårlig selvfølelse. Man har vanskelig for å sette grenser for deg selv, eller holder seg tilbake. Følelser undertrykkes og det er vanskelig å ta beslutninger. Står du fast eller føler deg låst i usunne mønstre, både fysisk og følelsesmessig, eller føler deg kontrollert av andre, kan dette være tydelige tegn på at solar plexus har behov for din pleie. 

Ved å tenke for mange negative tanker, pådrar vi oss lett mage og fordøyelsesbesvær. Det du ikke fordøyer i tankene dine, har kroppen din også problemer med.

 

Nøkkelord: “jeg gjør” med retten til å handle og lytte til min magefølelse og intuisjon.

Sakral Chakra – det oransje energisenter

Sakralchakra er det oransje energisenter. Dette senteret ligger ved bunnen av magen, og gir energi blant annet til nedre del av ryggen, og er relatert til vår seksualitet, kreativitet og glede.

Når sakralchakraet er i ubalanse, kan vi føle at vi ikke utfører tilfredsstillende arbeid, vi har kanskje ikke en sunn holdning til sex, eller opplever at det ikke er nok lekenhet i livet vårt. Vår kreative kraft ligger i sakralchakraet. I ubalanse ødelegges kreativiteten gjennom frykt, sinne og sjalusi. Selvfølelsen undertrykkes og våre relasjoner lider, nytelse og uttrykk for livsglede er fraværende.

Hvert energisenter er knyttet opp mot fysiske organer i kroppen. Det oransje energisenteret er knyttet opp mot forplantningsorganene, østrogen og testosteron. Sakralchakraet er relatert til skapelse på alle plan, seksualitet og nytt liv, nytelse og uttrykk for livsglede.  

 

Tegn på ubalanse

Når det oransje energisenteret er i ubalanse føler du at du ikke fortjener glede, står fast eller sliter med motivasjon. Negative holdninger til andre mennesker oppstår, og du har kanskje vanskelig for å uttrykke dine følelser og akseptere deg selv. Behov for kontroll eller avhengighet kan også være et tema. Føler du at kreativiteten din har stoppet opp, sexlysten har avtatt, eller at skyldfølelsen griper tak, bør du jobbe med energisenteret.

 

Nøkkelord: “jeg føler” med retten til å føle det jeg vil og bli respektert for den jeg er.

Rotchakra – det røde energisenteret

Vårt chakrasystem består av 7 energisentre. Disse sju chakraene representerer kroppslige kraftsentre som gjennomsyrer, påvirker og jobber i den fysiske kroppen vår. Rotchakra er det første energisenteret. Dette ligger nederst ved bunnen av ryggraden og representerer vår grunnmur, våre røtter, trygghet og stabilitet. Det er relatert til vår kjernefølelse av trygghet, selve grunnlaget som vi er bygget på. Dette dekker våre grunnleggende overlevelsesbehov som mat, husly og vann. Det relaterer seg også til vårt forhold til rikdom og overflod, og hvordan vi dyrker dette forholdet.

Når dette energisenteret er i ubalanse, kan vi oppleve følelsen av frykt, knapphet, utrygghet, usikkerhet og rastløshet. Vi kan være følelsesmessig ustabile og ha tillitsproblemer, og vanskelig for å prioritere egne grunnleggende behov.

Rotchakra eller det røde energisenteret er forbundet med avl, altså livets begynnelse og vår vilje til å leve. Det har som oppgave å holde oss jorden, trekke jordenergi oppover og sørge for at vi er stabilisert og i balanse. Det er faktisk vårt fysiske jordingspunkt. 

 

Tegn på ubalanse

Går du på akkord med deg selv over lang tid, jobber kroppen din iherdig med å pumpe ut stresshormoner, noe som skaper ubalanse i hele systemet. Kroppen går til slutt over på sparebluss. Den forsøker etter beste evne å ta vare på den lille energien som er igjen.

 

Nøkkelord: “jeg er” med retten til å ha og overleve.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.